Lemon cake

Lemon cake
Lehký a před očima mizející lemon cake. Co víc k němu napsat?
.. pojďme na něj ..

(na formu cca 18 cm)
korpus: 
2 hrnky vlašských ořechů
4 lžíce javorového sirupu
2 lžíce kakaa
3/4 hrnku kokosového oleje (rozpuštěného)
krém:
1 1/2 hrnku kešu (namočeného)
2 bílá tofu (Lunter)
1/2 – 3/4 hrnku citronové šťávy
naškrabaná kůra z 1 citronu
1/4 – 1/2 hrnku agáve sirupu
1 hrnek kokosového oleje
ozdoba:
500 g jahod

1.
Vlašské ořechy rozmixujte nahrubo. Přidejte kakao, sirup, olej a vytvořte kompaktní hmotu. Vyložte dno formy (pokud máte se dnem) fólií tak, aby se vám dort lépe vyndaval. Upěchujte, aby horní směs neprotekla na dno formy. Dejte ztuhnout do lednice.
2.
Mezitím si připravte citronovou část dortu.
Tofu rozdrobte do blenderu/mixéru. Přidejte namočené kešu oříšky (nechejte je namočené minimálně 2 hodiny, aby se vám dohladka rozmixovali), můžete ponechat i trochu vody. Přilijte šťávu, agáve sirup, kokosový olej. Mixujte dohladka. Měla by vám vzniknout hutná hmota.
Do výsledné směsi zamíchejte kůru z citronu, naškrabanou škrabkou na citrusy (nebo můžete nastrouhat najemno).
3.
Vyndejte korpus z ledničky a poklaďte plátky jahod. Nalijte na ně citronovou směs, uhlaďte a nechejte v ledničce přes noc ztuhnout.
4.
Dozdobte jahodami a hoblinkami citronové kůry a servírujte.