Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

S touto polévkou si nejenom posílíte svoji imunitu, játra a vyčistíte si tělo od těžkých kovů, ale ještě se i pobavíte. Nezpracované barvivo (sytě červené barvy) vyloučíte během několika hodin – takže se nezalekněte … a nechejte si chutnat.

(cca 2 litry)
4 lžíce rostlinného oleje
2 červené cibule
2 větší červené řepy
6 středních mrkví
sůl
čerstvý pepř
2 lžičky hořčičného semínka
1/2 lžičky celého koriandru
voda nebo zeleninový vývar

1.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Řepu a mrkev očistěte a nahrájejte na julianne (pokud budete jenom mixovat a nebudete chtít kousky pro chuť a ozdobu, stačí pokrájet nadrobno).
2.
Na oleji orestujte cibuli a během restování cibulku osolte a přidejte hořčičné semínko a koriandr, aby koření pustilo chuť. Poté přidejte mrkev, promíchejte, nechejte chvíli podusit a nakonec vmíchejte řepu. Opět promíchejte, zalijte vodou či vývarem a duste do měkka.
3.
Pokud budete chtít kousky zeleniny (tak jak je na obrázku), část polévky si odendejte a zbytek umixujte. Zeleninu pak vraťte zpátky nebo vložte pro ozdobu do talíře a servírujte. Na obrázku ozdobeno nokem ze sojanézy.

Dobrou chuť!