Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Po léta tuněný recept od Honza Rubash.

800 ml celozrnné hladké pšeničné mouky
350 ml vlažné vody
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžička soli
1 lžička třtinového cukru
1/10 kostky čerstvého droždí
možno přidat k těstu:
slunečnicové semínko
mletý koriandr
kurkuma
kmín

1.
Podle typu vaší pekárny buď nejdříve vlijte tekuté suroviny či vsypte mouku.
V mém případě naliji vodu, olej, přidám sůl, třinový cukr. Poté nasypu mouku, droždí, semínka a koriandr.
2.
Nastavím na program: celozrnný chléb, váha 1000 g, tmavá kůrka.
3.

Po upečení vyklopte z formu a nechejte vychladnout na mřížce.