Makové muffiny s fialkami

Makové muffiny s fialkami
Mák, kakao, fialky .. navoněný frajer.

(16 ks)
3/4 hrnku třtinového cukru
3/4 hrnku oleje
šťáva z 1/2 bio citrónu
1 lžička skořice
1 1/2 hrnku čerstvě namletého máku
1 malý joya jogurt natural
1 hrnek rýžového mléka
1 1/2 hrnku špaldové mouky
2 lžičky prášku do pečiva

krém:
1 tofu natural
2 lžíce raw kakaa
1/2 – 3/4 hrnku kokosového oleje
agáve sirup dle chuti
kousky raw kakaa

fialky


1.
Cukr, olej, citrónovou šťávu a skořici vyšlehejte metličkou. Přidejte jogurt, mléko a spojte. Přisypte čerstvě namletý mák , mouku smíchanou s práškem do pečiva.
2.
Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a do každého nalijte naběračku těsta. Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečte dozlatova.
3.

Tofu opláchněte a nechejte okapat. Umixujte s olejem a agáve sirupem do hladkého krému. Přimíchejte prášek raw kakaa, společně s kousky raw kakaa. Krémem zdobte vychladlé muffiny, dozdobte čerstvě natrhanými fialky a sedmikrásky.