Prý je teď trdelník IN. Tak proč si ho nevychutnat i ve vegan podobě?
(na cca 36 mini trdelníků)
těsto:
500 g celozrnné mouky
500 g celozrnné mouky
70 g třtinového cukru
100 g tuku (Sojola)
200 ml sójového mléka
20 g droždí
2 lžíce rumu
na obalování:
třtinový cukr
skořice
skořice
1.
Ohřejte sójové mléko, přidejte lžičku cukru a rozdrobte droždí.
Nechejte vzejít kvásek.
Nechejte vzejít kvásek.
2.
Rozehřejte tuk.
Rozehřejte tuk.
Mouku odvažte do mísy, přisypte zbylý cukr, vlijte rum, tuk a kvásek.
Zpracujte ve vláčné těsto. Pokud se bude příliš lepit, můžete přidat ještě mouku.
Zpracujte ve vláčné těsto. Pokud se bude příliš lepit, můžete přidat ještě mouku.
3.
Přikryjte utěrkou a nechejte alespoň 45 minut kynout.
4.
Z těsta si vyválejte hubený váleček a navíjejte na kremrolové trubičky.
Po navití na trubičku těsto odřízněte a lehce trubičku poválejte, aby se těsto zploštilo.
Po navití na trubičku těsto odřízněte a lehce trubičku poválejte, aby se těsto zploštilo.
V míse si rozmíchejte třtinový cukr se skořicí a trubičky s těstem v něm obalujte.
5.
Přendejte na papírem vyložený plech a pečte dozlatova při 200°C. Nezapomeňte pravidelně otáčet, aby se vám trdelníky nepřipálili a byly upečené ze všech stran rovnoměrně.