Balím, balíš, balíte..
.. zabalte si nádivku i do kapustového listu.
(na 10 listů)
10 listů kapusty (z větší hlávky)
3 velké batáty
2 střední cibule
1 velká mrkev
1 velká mrkev
1 střední řepa
3 hrstě čerstvého špenátu
1 chilli tofu (Lunter)
1/2 lžičky masaly
1 lžička uzené papriky
sůl
rostlinný olej
1.
Batáty oškrabejte, nakrájejte na menší kousky a dejte vařit. Lehce osolte.
Mezitím oškrábejte mrkev a řepu, nakrájejte na struhátku julianne. Oloupejte cibuli a nakrájejte na měsíčky.
Mezitím oškrábejte mrkev a řepu, nakrájejte na struhátku julianne. Oloupejte cibuli a nakrájejte na měsíčky.
2.
Tofu nakrájejte na plátky a osmažte na oleji. Když je osmažené, dejte stranou a na pánev dejte cibulku. Během smažení osolte. Přidejte mrkev a řepu. Lehce poduste, nemusí být úplně do měkka, vše se bude ještě zapékat.
3.
Špenát dejte do mísy a spařte vodou z uvařených batát.
Když je spařený, pokrájejte ho.
4.
Rukou rozmačkejte batáty, přidejte podušenou mrkev s řepou, špenát a smíchejte. Přidejte osmažené tofu, dochuťte masalou, solí a paprikou.
5.
Listy kapusty zbavte tuhých středů (max. do 1/3) tak, aby vám zbyl dostatek k zabalení „nádivky“. Nádivku dejte na střed a pevně zabalte, aby se při pečení závitek nerozbalil. Naskládejte do kastrůlku. Pokapejte olejem a pečte při 230°C odkryté cca 5-10 minut. Pak podlijte lehce vodou, zakryjte a pečte do měkka (v závislosti na velikostech listů, které jste zvolili). Já pekla cca 30 minut.
4.
Podávejte se zeleninovým salátem, s batátovým salátem, s bramborem .. s čím je libo.
* Jestli chcete mít výsledný závitek měkčí, můžete listy lehce povařit.