500 g kukuřičných těstovin (nejlépe dutých – penne, rigatoni)
2 větší cibule
1 větší vodní bílá ředkev (podlouhlá)
1 balení hrachových instantních vloček (300 g)
majoránka
sůl
3/4 – 1 l vody
2 konzervy (á 420g /250 g) červených fazolí ve sladkoslanném nálevu
3 lžičky uzené papriky
pepř
1.
Cibuli oloupejte, nakrájejte na drobno a usmažte do zlatova. Během smažení osolte. Přidejte oloupanou a na hrubo nastrouhanou ředkev a nechejte chvíli podusit. Pak zalijte vodou, přisypte hrachové vločky, osolte, přidejte majoránku a vařte, dokud nevznikne kaše. Pozor, míchat, připaluje se. Pokud se voda vydusí, dolijte.
2.
Během přípravy směsi, si uvařte těstoviny do měkka – dle návodu.
3.
Fazole umixujte i s vodou, až vznikne hutná směs, přidejte trošku soli, uzenou papriku, trochu pepře.
Cibuli oloupejte, nakrájejte na půl kolečka a na oleji osmažte. Nezapomeňte osolit.
4.
Na vymazaný plech nasypte těstoviny, pak dejte hrachovou směs a lehce promíchejte tak, aby byly těstoviny ve směsi obalené. Nakonec uhlaďte.
Potřete fazolovou směsí a dejte péct do trouby na 200°C cca 35 – 40 minut.
Ke konci pečení můžete posypat osmaženou cibulkou.
Inspirováno přítelem Honzou