Sezóna meruňek je v plném proudu a koho by nepotěšily rychlé a lehké knedlíky .. a když už je ta sezóna… tak meruňkové 😉
(na cca 30 knedlíků – v závislosti na velikosti ovoce)
těsto:
1 balení tofu natural (Lunter)
1 balení tofu natural (Lunter)
1 sójový jogurt natural (Joya) nebo domácí
2 vrchovaté lžičky vanilkové hrašky
2 lžičky sójové mouky
2 lžíce kukuřičného sirupu
2 lžičky sójové mouky
2 lžíce kukuřičného sirupu
2 vrchovaté lžíce margarínu (Sojola)
špetka soli
špetka soli
1 1/2 hrnku celozrnné mouky
posyp:
1 lžíce margarínu (Sojola)
4 lžíce kukuřičné strouhanky
4 lžíce nadrcených mandlí
2-4 lžíce třtinového cukru
ovoce:
meruňky nebo jahody
meruňky nebo jahody
1.
Tofu, jogurt, margarín a sirup rozmixujte dohladka. Přelijte do mísy a přidejte špetku soli, hrašku, sójovou mouku a promíchejte.
Tofu, jogurt, margarín a sirup rozmixujte dohladka. Přelijte do mísy a přidejte špetku soli, hrašku, sójovou mouku a promíchejte.
2.
Postupně zapracovávejte celozrnnou mouku tak, aby těsto bylo nelepivé a dobře se do něj ovoce balilo. Je možné, že zapracujete víc mouky, než je uvedeno.
3.
Těsto vyválejte do válečku a nakrájejte na stejnoměrná kolečka.
Pečlivě obalte ovoce, dejte pozor na vzduchové bubliny mezi těstem a ovocem. Až vše nabalíte, vkládejte do osolené vařící vody. Poté, co knedlíky vyplavou, vařte 5 minut (opět v závislosti na velikosti).
Pečlivě obalte ovoce, dejte pozor na vzduchové bubliny mezi těstem a ovocem. Až vše nabalíte, vkládejte do osolené vařící vody. Poté, co knedlíky vyplavou, vařte 5 minut (opět v závislosti na velikosti).
4.
Na posyp rozpusťte margarín na pánvi, přisypte strouhanku s cukrem a nechejte opražit. Ke konci přidejte nadrcené či umleté mandle.
K servírování přelijte rozpuštěným margarínem.