Citronoví ježci

Citronoví ježci

Nakyslá citronová chuť muffinů se lahodně mísí s hutnou čokoládovou pěnou!
Neodolatelná kombinace.


(na cca 16 muffinů)
těsto na muffiny:
1 1/2 hrnku celozrnné mouky
1 lžička prášku do pečiva z vinného kamene
špetka soli
1/4 hrnku rostlinného oleje
2/3 hrnku třtinového cukru
3/4 hrnek sójového mléka
1/2 hrnku čerstvě vymačkané citronové šťávy

krém:
1/2 l sójového mléka
4 lž kukuřičného škrobu
4 lž kakaa
200 g rostlinného tuku (Sojola, Alsan)
100 g třtinového cukru (nebo dle chuti)


1.

Olej vyšlehejte s cukrem, pak přilijte mléko a citronovou šťávu. Nakonec vmíchejte prosátou mouku s kypřícím práškem a se solí.
Přendejte do formiček vyložených papírovým košíčkem a pečte zhruba 25 – 35 minut při 180°C.
2.

Ze sójového mléka a škrobu vytvořte hustý pudink. Za občasného míchání, aby se nevytvořil škraloup, ho nechejte vychladnout. Pomocí šlehače zašlehejte cukr s kakaem a s tukem. Vytvořenou pěnu přendejte do zdobícího sáčku a na vychladlých muffinech vytvořte špičky. Nakonec ozdobte strouhanou či naškrabanou citronovou kůrou.

* Inspirováno Veganotic