Lehký bulgurový salátek.
(cca 4 – 6 porcí)
2 hrnky bulguru
4 střední řepy
6 středních mrkví
2 střední cibule
čerstvá hladkolistá petržel
jarní cibulka
olej
čerstvý tymián
4 lž sojanézy
sůl
pepř
2 hrnky bulguru
4 střední řepy
6 středních mrkví
2 střední cibule
čerstvá hladkolistá petržel
jarní cibulka
olej
čerstvý tymián
4 lž sojanézy
sůl
pepř
1.
Bulgur připravte dle návodu (většinou 1 díl bulguru, 2 díly horké vody. Zalít a nechat odstát.)
2.
Řepu a mrkev oškrábejte, řepu nakrájejte na měsíčky, mrkev na podlouhlé špalíčky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na větší měsíčky. Pokapejte olejem, osolte, přidejte tymián a dejte péct do trouby.
3.
Když je zelenina upečená, můžete jí pokrájet na drobnější kousky. Přidejte jí do bulguru a vmíchejte i pokrájenou petrželku a cibulku.
4.
Dochuťte solí, pepřem, přimíchejte sojanézu a salát je na světě.
Dobrou chuť