Čočkovo zeleninový burger

Čočkovo zeleninový burger
Jako karbanátek se salátem, jako burger do housky.

(cca 20 kousků)
300 g uvařené čočky
150 g zeleniny z vývaru (celer, mrkev, řapíkatý celer)
2 střední cibule
rostlinný olej
2 hrsti čerstvého špenátu
4 stroužky česneku
10 vrchovatých lž celozrnné mouky
2 lž lahůdkového droždí
sůl
pepř
čerstvý tymián
kukuřičná strouhanka


1.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Osmažte na oleji, ochuťte solí, pepřem. Čočku rozmixujte do hutné kaše, společně s uvařenou zeleninou. Přidejte osmaženou cibulku, čerstvý tymián, najemno nakrájený česnek.
2.
Dochuťte lahůdkovým droždím a zahustěte moukou. Přidejte na proužky pokrájený špenát. Výsledná směs by neměla být příliš tekutá, lehce lepit ovšem může.
3.
Lžící vykrajujte stejné porce a přeneste na prkénko. Do misky čisté misky vsypte strouhanku, porci na burger přeneste a řádně obalte. Když je obaleno, vytvarujte do požadovaného tvaru.
4.
Smažte dozlatova na oleji. Přebytečný tuk nechejte odsát kuchyňskými papírovými utěrkami.
5.
Výsledný karbanátek buď použijte do housky a vytvořte neodolatelný burger anebo si jej dopřejte s bulgurovým salátem s grilovanou zeleninou.