Pohankové lívanečky

Pohankové lívanečky

To když se ráno takhle probudíte a dostanete chuť na lívanečky.
S chutí do nich!

(na 22 kousků)
2 přezrálé banány
1 hrnek rostlinného mléka (já použila vanilkové sójové)
1/2 hrnku pohankové mouky
1/2 hrnku bio celozrnné pšeničné (pro bezlepkovou variantu zdvojnásobit pohankovou mouku)
špetka soli
špetka skořice
olej na smažení
borůvky (nebo jakékoliv kyselejší ovoce)

1.
Banány oloupejte a rozmačkejte v míse na kašičku. Přilijte mléko a metličkou rozmíchejte. Nasypte mouky, špetku soli a skořici, vymíchejte hladké těsto.
2.
Rozpalte lívanečník a pomocí mašlovačky vymažte olejem. Těsto postupně vlévejte naběračkou a poté do každého lívanečku dejte ovoce.
3.
Osmažte do zlatova po obou stranách.
4.
Podávejte s javorovým sirupem.