Budete se olizovat až za ušima.
(pro 4 osoby)
rostlinný olej
2 střední cibule
rostlinný olej
2 střední cibule
4 stroužky česneku
200 – 250 ml pasírovaných rajčat
400 g červené čočky
6 kuliček nového koření
10 kuliček černého pepře
4 bobkové listy
horká voda
200 – 250 ml pasírovaných rajčat
400 g červené čočky
6 kuliček nového koření
10 kuliček černého pepře
4 bobkové listy
horká voda
500 g celozrnných linguine
1 marinované tofu
nať hladkolisté petržele
1.
Cibuli oloupejte, nakrájejte na plátky a osmažte na oleji. Během smažení osolte, přidejte koření, česnek a nechejte podusit. Přisypte čočku, nechte lehce osmahnout, podlijte protlakem, horkou vodou a duste, dokud čočka nezměkne. Trvá to cca 15 minut. Duste v zakryté pánvi či hrnci. Na konci nezapomeňte vylovit všechny kuličky koření a bobkový list ;).
2.
Mezitím si uvařte lingunie al dente. Připravte si i posyp ve formě opečeného marinovaného tofu: vyndejte z obalu, omyjte a nechejte okapat. Nastrouhejte nahrubo a osmažte na oleji do zlatova a křupava.
3.
3.
Servírovat můžete buď ve formě, jak je na obrázku anebo rovnou na pánvi smíchejte omáčku s těstovinami a na ozdobu pak posypejte křupavým tofu a petrželí.