Jaro se probouzí a s ním i bylinky. Udělejte si procházku za kopřivami a pak si připravte tuhle luxusní, nadýchanou a křupavou sekaninu.
Pokud k ní přidáte ještě domácí okurky, blažený úsměv na rtech již nic neoddálí.
(koláčová forma)
10 rohlíků
2 tofu natural (Lunter)
300 ml rostlinného mléka (použila jsem rýžovo sójový nápoj)
10 rohlíků
2 tofu natural (Lunter)
300 ml rostlinného mléka (použila jsem rýžovo sójový nápoj)
200 ml rostlinného oleje
2 lžičky soli kala namak
2 lžičky uzené papriky
2 lžičky sušeného česneku
1 lžička kurkumy
čerstvě mletý pepř
4 stroužky česneku
100 ml rostlinného mléka
1 lžička třtinového cukru
1/2 balíčku čerstvého droždí
2 lžičky soli kala namak
2 lžičky uzené papriky
2 lžičky sušeného česneku
1 lžička kurkumy
čerstvě mletý pepř
4 stroužky česneku
100 ml rostlinného mléka
1 lžička třtinového cukru
1/2 balíčku čerstvého droždí
kukuřičná strouhanka
1.
Rohlíky překrojte podélně na polovinu a nakrájejte na cca 1,5 široké kousky. Dejte stranou. Do mísy si zadělejte kvásek – ohřejte 100 ml rostlinného mléka, přidejte lžičku cukru a kvasnice. Nechejte v teple vzejít.
2.
2.
Pak si připravte tekutou směs na zalití rohlíků. Okapaná tofu přendejte do sekáčku (mixéru), přilijte mléko, olej, přisypte sůl, papriku, kurkumu, sušený česnek a umixujte v hladkou směs. Nechejte odstát.
3.
Čerstvé kopřivy zbavte tuhých stonků a posekejte na menší proužky.
4.
Rohlíky přelijte odstátou směsí a dobře zapracujte. Vlijte vzešlý kvásek a opět zapracujte. Přisypte kopřivy, dochuťte ještě čerstvým pepřem a nechejte chvíli odpočívat (cca 15 – 20 minut).
5.
Koláčovou formu vytřete olejem a vysypte kukuřičnou strouhankou. Přendejte těsto, uhlaďte a dejte péct do vyhřáté trouby na 200° dozlatova. Můžete zkusit test špejlí. Podávejte s kyselou okurkou.