Houbová sezóna je tu! A s ní i úžasné, křupavé a zároveň vláčné burgery.
1 střední cibule
rostlinný olej
1200 g hub (ideálně směs hříbků, klouzků atd.)
200 g ovesných vloček
100 g slunečnicových semínek
50 g lněného semínka
8 stroužků česneku
8 stroužků česneku
drcený kmín
sůl
sůl
pepř
kukuřičná papriková strouhanka
1.
Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a osmažte na oleji.
2.
Houby posekejte v sekáčku, přidejte na osmaženou cibuli a cca 10 minut poduste. Délka dušení záleží na houbách, které se rozhodnete do burgeru dát. Ochuťte solí, pepřem, kmínem a utřeným česnekem. Odstavte a nechejte chvíli zchladnout.
3.
Vločky a semínka v sekáčku posekejte najemno a přidejte do vychladlé houbové hmoty. Uplácejte burgery, velikost dle vaší libosti a obalujte ve strouhance. Smažte na oleji do křupava.
Výborný je jen se salátem, ale i do housky jako ten nejlepší houbový burger 😉