Hutné, chutné, cukrfree.
250 g bio datlí
150 g ovesných vloček
4 lž kakaa
1/2 hrnku kokosového oleje
1.
Datle zalijeme vodou a necháme alespoň přes noc nasáknout (ideálně v lednici). Vodu slijeme (ale nevylíváme – zbylou vodu můžete použít, kdyby byla hmota příliš hutná), a přendáme do sekáčku. Přisypeme vločky, kakao a umixujeme hladkou, kašovitou směs.
2.
Kokosový olej rozpustíme a necháme lehce zchladit. Poté postupně přiléváme do směsi a za stálého mixování vypracujeme hutnou směs.
3.
2.
Kokosový olej rozpustíme a necháme lehce zchladit. Poté postupně přiléváme do směsi a za stálého mixování vypracujeme hutnou směs.
3.
Necháme úplně vystydnout a pak ze směsi vykrajujeme lžičkou stejně velké kuličky, dokoulíme v ruce a obalujeme v kakau.
4.
Uskladníme v lednici.
Můžou se použít samostatně jako dezert anebo na zdobení dortů.
Pro obměnu můžete dovnitř vmáčknout oříšek anebo mandli.