Krémovější, než nejkrémovější krém.
4 cibule
500 g žampiónů
rostlinný olej
rostlinná smetana (sójová, ovesná)
1 hrnek ovesných vloček
1 až 1 1/2 l vody (zeleninového vývaru)
sůl
pepř
čerstvý tymián
1.
Cibule oloupejte a nakrájejte na jemné měsíčky. Žampiony pokrájejte na plátky.
Polovinu cibule osmažte na pánvi, druhou polovinu v hrnci. Když je cibule do zlatova, osolte a přijdete žampiony. Opět rozdělte. Tentokrát 1/3 na pánev a zbytek do hrnce. V hrnci nechejte chvíli orestovat a pak zalijte horkou vodou/vývarem. Na pánvi dosmažte tak, aby byly žampióny měkké.
2.
Jak do hrnce, tak na pánev, přidejte lístky tymiánu. Do hrnce vlijte smetanu a přisypte vločky. Nechejte chvíli přejít varem.
3.
Přelijte do blenderu a umixujte v jemný krém. Rozlijte do talířů a ozdobte usmaženou cibulkou se žampióny.