Voňavý, nadýchaný, hned je pryč.
(na plech 20 x 20 cm)
těsto:
2 banány (nejlépe přezrálé)
150 ml rostlinného oleje
150 ml třtinového cukru
200 ml rostlinného mléka
2 – 3 lžíce kakaa
koření dle chuti (já použila skořici, badyán, hřebíček, jalovec – čerstvě rozdrcené)
2 hrnky celozrnné mouky
2 lžičky BIO NEBIO kypřícího prášku
na natření / polevu:
povidla z mirabel (bez cukru, výtečně nakyslá)
nebo
kakaový prášek
třtinový cukr
třtinový cukr
kokosový tuk
na ozdobu:
kokos
vlašské ořechy
1.
Banány rozmixujte společně s rostlinným olejem a mlékem.
Vylijte do mísy, přisypte cukr, kakao, čerstvě rozdrcené koření a utřete do pěny. Přidejte prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a vymíchejte do kompaktního těsta.
2.
Vlijte do vymaštěné formy, vysypané kokosem a pečte ve vyhřáté troubě na 180°C. Nechejte vychladnout.
3.
Vychladlý perník můžete natřít povidly nebo polít kakaovou polevou a ozdobit kokosem a vlašskými ořechy.