Jemná, krémová, lahodná.
Báječná na kváskovém chlebu.
2 plechovky kidney fazolí
200 g mandlí natural
1 větší cibule
3 – 4 stroužky česneku
rostlinný olej na smažení
tymián
sůl / sójová omáčka
pepř
1 – 2 lž kokosového oleje
1 lž olivového oleje
1.
Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a osmažte na rostlinném oleji. V průběhu smažení můžete osolit. Česnek oloupejte a utřete se solí najemno (nebo ho nastrouhejte najemno). Mandle posekejte v sekáčku najemno. Čím jemnější mandle budou, tím jemnější bude i paštika. Pokud tedy chcete hrubší strukturu paštiky, ponechte mandle na větší kousky. Vsypte do misky, kde budete paštiku míchat.
2.
Fazole slijte a vodu z nich si ponechejte třeba na mousse a chocolat. Dejte do sekáčku společně s opečenou cibulkou a olejem z ní a rozmixujte na jemný krém. Můžete navíc přidat i olivový olej, jestli chcete, aby byla výsledná paštika ještě jemnější.
3.
Krém z fazolí přendejte do mísy k mandlím, osolte nebo přilijte sójovou omáčku, přisypte tymián a všechno spolu spojte.
Poté paštiku plňte do horkou vodou vymytých sklenic a povrch urovnejte dorovna.
Rozpusťte si kokosový olej s olivovým olejem, můžete přidat i sůl a tymián na ozdobu. Zalijte paštiku tak, aby k ní neměl vzduch přístup a dejte ztuhnout do ledničky.
Podávejte s kváskovým chlebem.