Pečené knedlíčky

Pečené knedlíčky
Zužitkujte staré pečivo a vykouzlete rychlé a přitom výborné knedlíčky. Prý chutnají „jako masové“.
(na cca 36 knedlíčků, průměr 5 cm)
3 lžíce rostlinného oleje
1 větší cibule
4 stroužky česneku
5 kousků starého pečiva
cca 100 – 150 ml sójového mléka
sůl
pepř
bylinky (tymián, hladkolistá petrželka)

1.
Cibuli a česnek oloupejte. Cibuli nakrájejte na jemné měsíčky, česnek na tenké plátky. Osmažte dozlatova na oleji, během smažení posolte a opepřete.
2.
Staré pečivo (v mém případě rohlíky) si nakrájejte na drobné kousky (cca 1 až 2 cm). Vsypte do mísy a přidejte teplou cibulku s česnekem, včetně oleje. Přidejte bylinky (dle libosti) a rukou promíchejte.
3.
Ke spojení těsta bude zapotřebí mléka, vlívejte jej postupně až budete mít hutnou (nikoliv rozpadající se, mokrou) směs. Popřípadě dosolte, dopepřete.
4.

Z těsta vytvořte stejnoměrné kuličky, které skládejte na papírem vyložený plech. Pečte dozlatova při 200°C.

Výborně se hodí do polévek anebo i jako příloha.
Dobrou chuť!

* Pečivo můžete obměňovat anebo i kombinovat – starý chléb s houskou. Dejte ale pozor, když budete knedlíčky dělat jenom z chleba, nebudou tak nadýchané.