Kdy jindy, než teď?
1 střední bio řepa – včetně čerstvých lístků
hrstka potočnice
hrstka mladé bršlice
pár stonků kopru
4 lžíce kokosového jogurtu bez cukru (My Love My Life)
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
kváskový chléb
1.
Pokud máte domácí řepu s mladými lístky, otrhejte je a vložte do mísy. Bulvu oškrábejte, omyjte a nastrouhejte na x-sharp struhátku na jemné široké plátky. Potočnici, bršlici a kopr omyjte, nechejte oschnout a rukou natrhejte na jemnější kousky, včetně stonků. Zakápněte olivovým olejem, lehce posolte a promíchejte. Dejte mu chvíli na odstátí. Mezitím si připravte jogurtovou zálivku.
2.
V menší misce smíchejte kokosový jogurt, olivový olej, sůl, pepř, promíchejte. Vmíchejte do základu salátu. Dopřejte si k němu domácí kváskový chléb.