Jednoduchá a rychlá rajčatová omáčka…třeba na domácí těstoviny.
(cca 4 porce)
2 lž rostlinného oleje
1 větší cibule
10 podlouhlých rajčat (dobře vyzrálých)
4 stroužky česneku
snítka tymiánu
sůl
pepř
třtinový cukr
2 lž rostlinného oleje
1 větší cibule
10 podlouhlých rajčat (dobře vyzrálých)
4 stroužky česneku
snítka tymiánu
sůl
pepř
třtinový cukr
1.
Cibuli oloupejte, nakrájejte na měsíčky a osmažte na oleji. Během smažení osolte. přidejte k ní najemno nakrájený česnek, lístečky tymiánu, sůl a pepř.
2.
Než se cibule osmaží, nakrájejte rajčata na tenké měsíčky. Přidejte je do cibulového základu, lehce podlijte vodou. Přikryjte pokličkou a duste, dokud nejsou rajčata přeměněná na hutnou směs.
3.
Dochuťte solí, pepřem, cukrem.