Houbová smaženice s cibulkou

Houbová smaženice s cibulkou
Je po dešti .. a s ním i sezóna hub v plném proudu. Lehkou večeři vykouzlíte za pár minut.

S domácí houskou či chlebem vytvoříte neodolatelnou kombinaci.

(cca 2 porce)
500 g hub (ideálně lišky, hříbky – žlutomasý, smrkový, dubový)
2 lžíce řepkového oleje
2 střední cibule
2-3 lžičky drceného kmínu
sůl
1 tofu natural (Lunter)
1 dl vlažné vody
1-2 lžičky kurkumy
1 lžička soli kala namak
svazek lahůdkové cibulky

1.
Houby očistěte a nakrájejte na přibližně stejné kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Zpěňte cibulku na oleji, pak přidejte houby, kmín, trošku soli, lehce podlijte a duste. Houby duste tak dlouho, až budou měkké (v závislosti na druhu). Ideálně, aby se ke konci voda odpařila a houby se lehce opekli do křupava.
2.
Do sekáčku nebo mixéru rozdrobte tofu, přidejte sůl kala namak, kurkumu pro barvu, vodu a rozmixujte do hladka. Touto směsí zalijte houby a nechejte zdredukovat.
3.
Přendejte na talíř, posypejte lahůdkovou cibulkou a ještě teplé podávejte s domácím pečivem či zeleninovým salátem.