Krém z patizonu s majoránkou a česnekem

Krém z patizonu s majoránkou a česnekem

Jemný krém, výrazný majoránkou a česnekem.

2 lžíce rostlinného oleje
svazek červené lahůdkové cibule
1 střední patizon
snítka čerstvé majoránky
4 stroužky česneku
sůl
pepř
1 l vroucí vody

1.
Cibulky opláchněte, zbavte kořínků a nakrájejte na kolečka. Zpěňte na oleji, v průběhu osolte. Patizon oškrabejte škrabkou na brambory. Opláchněte a včetně dužiny se semínky nakrájejte na kostky. Přidejte ke zpěněné cibulce a nechejte chvíli orestovat. Česnek oloupejte, nakrájejte na drobno a přidejte do základu.
2.
Směs zalijte vařící vodou, přidejte otrhanou majoránku a vařte do měkka. Pak přendejte do blenderu a umixujte na husté pyré.
3.
Nakonec ještě přisypte nadrobno posekanou majoránku, dozdobte pažitkou…a dobrou chuť.