Nejúžasnější vegan majonéza.
300 ml aquafaby (voda z uvařené cizrny)
1 lžička xantanu
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžičky třtinového cukru
šťáva z 1 citronu
sůl a pepř dle chuti
1 lžička xantanu
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžičky třtinového cukru
šťáva z 1 citronu
sůl a pepř dle chuti
300 ml rostlinného oleje
1.
Vyšlehejte aquafabu s xantanem do husté pěny – já dám přímo do blenderu a vyšlehám pěnu během několika minut.
2.
Přidejte hořčici, citron, cukr, sůl a pepř a znovu mixujte. Během mixování přilévejte olej, až vznikne hedvábná a hutná majonéza.
3.
Přendejte do skleněné uzavíratelné nádoby a uchovejte v lednici.