Kakaová bábovka (bezlepek)

Kakaová bábovka (bezlepek)
Hutná a přesto jemná, plná kakaa, oříšků a rozinek.
Ke kávě, k čaji, ke karu .. nebo jen tak k vylepšení nálady.

 
(na formu cca 26 cm širokou)
2 střední červená jablka
1 1/2 hrnku vanilkového sójového mléka
3/4 hrnku třtinového cukru
3/4 hrnku rostlinného oleje (řepkový)
1/2 lžičky skořice
2 vrchovaté lžíce kvalitního kakaa
1 lžíce vanilkové hrašky
1 1/2 hrnku pohankové mouky
1 prášek do pečiva z vinného kamene

rozinky, lískové oříšky

1.
Jablka umyjte, vyjádřete a nakrájené na čtvrtky vložte do blenderu. Přilijte mléko a rozmixujte do hustější, jemné hmoty.
2.
V míse rozmíchejte cukr s olejem, přidejte jablečnou hmotu, vanilkovou hrašku, skořici, kakao a vymíchejte v pěnu. Přidejte mouku společně s kypřícím práškem. Přidejte oříšky, rozinky a zamíchejte.
3.

Přelijte do formy, zakryjte alobalem a pečte při 180° cca 45 minut. Po upečení nechejte vychladnout a pak vyklopte. Před servírováním můžete polít čokoládovou polevou.