Fantastický dort, vláčný a krémový.
(na formu cca 16 – 18 cm širokou)
těsto:
150 g třtinového cukru
2 vrchovaté lžíce karobu
3 vrchovaté lžíce vanilkové hrašky
200 ml horké vody
80 g pohankové mouky
3/4 kypřícího prášku
těsto:
150 g třtinového cukru
2 vrchovaté lžíce karobu
3 vrchovaté lžíce vanilkové hrašky
200 ml horké vody
80 g pohankové mouky
3/4 kypřícího prášku
krém:
400 ml sójového mléka
1 vanilkový pudink
2 lžíce karobu
3/4 kokosového tuku Ceres
400 ml sójového mléka
1 vanilkový pudink
2 lžíce karobu
3/4 kokosového tuku Ceres
obalení dortu:
vlašské ořechy
čokoláda
1.
Vyhřejte troubu na 180°C.
V míse smíchejte metličkou cukr, karob a hrašku. Přilijte horkou vodu a vymíchejte. Přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vytvořte vláčné těsto. Nechejte chvíli odstát.
V míse smíchejte metličkou cukr, karob a hrašku. Přilijte horkou vodu a vymíchejte. Přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vytvořte vláčné těsto. Nechejte chvíli odstát.
2.
Dejte péct do vyhřáté trouby cca 30 – 45 minut. V závislosti na rozměru dortu. Ideální je test špejlí.
Dejte péct do vyhřáté trouby cca 30 – 45 minut. V závislosti na rozměru dortu. Ideální je test špejlí.
3.
Mezitím, co se dort peče si připravte krém.
Do 400 ml mléka vmíchejte pudink a uvařte hutný krém. Nechejte vystydnout. Vmíchejte karob a rozpuštěný kokosový tuk. Umixujte tyčovým mixérem do jemného krému.
4.
Vystydlý dort rozřízněte napůl a potřete krémem. Přiklopte druhou polovinou dortu a krémem rovnoměrně potřete zvrchu i ze stran. Nakonec posypte drcenými vlašskými ořechy a nastrouhanou čokoládou.
Nechejte rozležet do druhého dne.