Už jenom při pohledu na něj se vám začnou sbíhat sliny!
burger:
1 plechovka fazolí kidney
50 g rýže natural
1 střední řepa
1 střední cibule
4 lž slunečnicových semínek
1 plechovka fazolí kidney
50 g rýže natural
1 střední řepa
1 střední cibule
4 lž slunečnicových semínek
2 lž ovesných vloček
kukuřičná strouhanka
pohanková mouka
kukuřičná strouhanka
pohanková mouka
1 střední mrkev
1 lž sójové omáčky
2 lž plnotučné hořčice
1 lž sójové omáčky
2 lž plnotučné hořčice
chilli
koriandr
tymián
koriandr
tymián
rozmarýn
drcený kmín
sůl
1.
Zalijte rýži horkou vodou, osolte a uvařte do měkka.
2.
Fazole sceďte (vodu si ponechejte třeba na Mousse au chocolat) a vhoďte do mísy, kde budete mixovat. Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky, přidejte k fazolím. Zasypejte slunečnicovými semínky a ovesnými vločkami a umixujte ponorným mixérem na jemnou kaši.
3.
Řepu a mrkev oloupejte a nastrouhejte. Řepu najemno, mrkev nahrubo. Přidejte do mísy s fazolovou směsí a zamíchejte. Dochuťte bylinkami dle chuti, sójovou omáčkou, hořčicí, osolte a opepřete, přidejte kmín, chilli a koriandr.
4.
K zahuštění použijte pohankovou mouku a kukuřičnou strouhanku.
Výsledná směs by měla být lehce lepivá, ne tekutá, ani příliš tuhá.
5.
Vytvořte si burgry, které lehce obalujte v kukuřičné strouhance. Smažte na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.