Šťavnatá obměna k čevapčiči.
1 pytlík sójového granulátu
1 uzené tofu
2 cibule
houby
rostlinný olej
1 uzené tofu
2 cibule
houby
rostlinný olej
sůl
pepř
hořčice
sójová omáčka
kukuřičná papriková strouhanka
rozmarým
petrželka
1.
Sójový granulát uvařte v osolené vodě, společně s pepřem, rozmarýnem a petrželkou. Po uvaření sceďte a dobře vymačkejte.
2.
2.
Uzené tofu najemno nastrouhejte.
3.
3.
Cibuli oloupejte, nakrájejte na měsíčky a osmažte. V průběhu smažení osolte. Přidejte očištěné a pokrájené houby, podlijte vodou a duste.
Když jsou houby podušené doměkka, sejměte z plamene a nechejte zchladnout. Směs rozmixujte.
4.
Smíchejte vystydlý granulát s tofu a houbovou umixovanou směsí.
Ochuťte solí, pepřem, hořčicí, sójovou omáčkou, čerstvě nasekaným rozmarýnem a petrželkou. Aby hmota při sobě dobře držela, použijte kukuřičnou paprikovou strouhanku.
5.
Nakonec obalte ve strouhance a smažte po obou stranách.
Odkládejte na ubrousek, aby se přebytečný olej vsál.