Rychlý krém, který zahřeje a zasytí.
rostlinný olej
2 střední cibule
250 g čerstvých žlutých fazolí
3 střední brambory
750 – 1000 ml zeleninového vývaru (anebo vroucí vody)
snítka oregana
sůl
pepř
2 lž octa
čerstvé zelené fazolky
opražená houska
1.
Cibule oloupejte, pokrájejte na větší kousky a zpěňte na oleji. Přidejte omyté fazolky a oškrábané brambory, nakrájené na kostky.
2.
Osolte, opepřete, přidejte lístky oregana a zpěňte. Zalijte vývarem (vodou) a duste, dokud nejsou brambory a fazolky měkké.
3.
3.
Přendejte do mixéru a umixujte na kaši. Vraťte zpět do hrnce a dochuťte octem, popřípadě solí a pepřem.
Zdobte povařenými čerstvými zelenými fazolkami a opraženou houskou.