Podzimní pečená zelenina s vlašskými ořechy, čerstvým špenátem a hořčičnou zálivkou. Teplá je úžasná, studená neurazí.
2 střední cibule – žlutá a červená
1 větší řepa
2 batáty
1 menší dýně hokkaido
hrstka vlašských ořechů
palice česneku
snítka rozmarýnu
snítka tymiánu
sůl
pepř
olivový olej
čerstvý listový špenát
celozrnný kuskus
olivový olej
kokosový sirup
sůl
pepř
plnotučná hořčice
3.
Na zálivku smíchejte olivový olej, sůl, pepř, sirup a plnotučnou hořčici. Metličkou spojte tak, až je zálivka krémová. Poměr mezi olejem a hořčicí je 4 : 1. Pokud chcete zálivku tekutější, dejte víc oleje.
4.
Když je zelenina pečená, česnek vyjměte a jednotlivé stroužky vymačkejte ze slupky a pokrájejte. Zeleninu smíchejte s kuskusem a zálivkou. Nakonec přidejte čerstvý, pokrájený špenát. Lehce ovadne a nebude působit tak, že do směsi nepatří.
Můžete posypat i veg čedarem nebo goudou.