Úžasný zdroj vápníku.
1/2 hrnku máku
400 ml sójového mléka
1 vanilkový pudink
hrst rozinek
2 tofu natural
4 lžc třtinového cukru
šťáva ze 2 citronů
50 ml sójového mléka
1.
Mák nameleme v mlýnku. Smícháme s 300 ml mléka a přivedeme k varu. Mezitím si pudink rozmícháme ve zbylém mléce a přilijeme do vroucí směsi s mákem. Vymícháme hutný pudink, do kterého přidáme rozinky. Pudink necháme vychladnout. Průběžně mícháme, aby se neudělal škraloup.
2.
Tofu s cukrem, šťávou a mlékem rozmixujeme do krémové konzistence.
3.
Rozmixované tofu smícháme s pudinkem metličkou až vznikne hladký krém.
Může se použít samostatně jako dezert anebo na dort, jako krém.
2.
Tofu s cukrem, šťávou a mlékem rozmixujeme do krémové konzistence.
3.
Rozmixované tofu smícháme s pudinkem metličkou až vznikne hladký krém.
Může se použít samostatně jako dezert anebo na dort, jako krém.