…bezlepkové, plné rajčátek a čerstvých kopřiv…
500 g jáhel
2 střední cibule
2 lžíce oleje
1 velká řepa
hrst sušených rajčat
hrst slunečnicových semínek
kopřivy
4 stroužky česneku
1 uzené tofu (Lunter)
150 ml rostlinného oleje
100 ml vody
kurkuma
pepř
sůl kala namak
sušený česnek
2 střední cibule
2 lžíce oleje
1 velká řepa
hrst sušených rajčat
hrst slunečnicových semínek
kopřivy
4 stroužky česneku
1 uzené tofu (Lunter)
150 ml rostlinného oleje
100 ml vody
kurkuma
pepř
sůl kala namak
sušený česnek
1.
Jáhly dejte do rendlíku a 2x spařte. Poté zalijte vroucí vodou, osolte a vařte dle návodu až do měkka.
2.
Cibule oloupejte, nakrájejte na jemné měsíčky a osmažte do zlatova. V průběhu smažení osolte.
3.
Do uvařených jáhel přimíchejte cibuli, oloupanou a nahrubo (nebo na julienne) nastrouhanou řepu, posekané čerstvé kopřivy, slunečnicové semínko, namočená rajčata (můžete pokrájet na menší kousky) a utřený česnek.
4.
Umixujte tofu s olejem a vodou, přidejte kurkumu, pepř, sůl kala namak a sušený česnek. Vzniklou směsí zalijte jáhly, promíchejte. Vzniklou směsí plňte košíčky muffinů a pečte dozlatova při 180°C.
Chutnají výborně teplé, ale i studené.