Řepové muffiny

Řepové muffiny
Řepa nádherně zvláční těsto a v konečném výsledku ani „zeleninu“ v muffinu neucítíte.

(na 16 muffinů, průměr 7 cm)
3 hrnky uvařené a nastrouhané řepy
3/4 hrnku rostlinného oleje
1 hrnek třtinového cukru
1/2 hrnku rostlinného mléka (já použila sójové Joya)
4 lž kakaa
špetka soli
1 1/2 hrnku celozrnné mouky
2 lžč prášku do pečiva z vinného kamene
1 hrst rozinek

1.
Nahrubo nastrouhanou řepu postupně vyšlehejte s cukrem, olejem, kakaem a mlékem. Vznikne hebké tekuté těsto.
2.
Prosijte do něj celozrnnou mouku s práškem do pečiva a řádně smíchejte. Vmíchejte rozinky.
3.
Těsto dejte do formiček na muffiny (pokud nemáte košíčky, můžete si je vytvořit z pečícího papíru) a pečte zhruba 30 – 35 minut při 200°C (raději test špejlí).
4.
Vyndejte z trouby a nechte na mřížce vychladnout.


Vyzkoušela jsem i bezlepkovou verzi v kombinaci s čerstvou řepou – jednoduše místo celozrnné mouky dáte pohankovou (pak je jen nutné si ohlídat konzistenci těsta).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *