Sójový jogurt (opravdu krémový)

Sójový jogurt (opravdu krémový)
Chvíli mi trvalo, než jsem si ten „svůj“ jogurt vytunila a teď ho dělám každý týden. Je jednoduchý. Je rychlý.
Lze použít nasladko, naslano. Tak proč ne?
 
 (na cca 6-8 skleniček)
1 l sójového mléka
1 kelímek sójového jogurtu (buď domácí anebo natural od ALPRA)
1 lžíce třtinového cukru
3 lžíce kukuřičného škrobu

1.
Vlijte 3/4 litru sójového mléka do hrnce. Ve zbylém 1/4 litru rozmíchejte cukr a škrob. Přiveďte mléko k varu a přilijte mléko s rozmíchaným škrobem. Vařte až do lehkého zhoustnutí*, míchejte přitom metličkou.
2.
Odstavte z plotny a nechejte vychladnout do teploty cca 36°C (můžete zkusit prstem, pokud je příliš horké, počkejte).
3.
Když je základ připraven, přidejte jogurt, který má pokojovou teplotu. Vmíchejte metličkou a přendejte do skleniček. Zavíčkujte.
4.
Vložte do termo obalu/tašky a na víčka položte nahřátý pšeničný pytlík. Termo obal/tašku zavřete a postavte na teplé místo. Cca do 12ti hodin je jogurt hotový.
5.
V ledničce vydrží zhruba týden.

* Pokud chcete mít jogurt ještě hutnější, dejte 4-5 lžic kukuřičného škrobu.