Pohankový muffin s rebarborou a kardamonem

Pohankový muffin s rebarborou a kardamonem

Nadýchané muffiny s nakyslou rebarborou.

(na cca 18 muffinů)
1 hrnek třtinového cukru
3/4 hrnku rostlinného oleje
1 1/4 hrnku sójového mléka
2 lž kakaa
10 tobolek kardamonu
špetka soli
1 1/2 hrnku pohankové mouky
1/2 hrnku jáhlové mouky
2 lž vanilkové hrašky
2 lž sójové mouky plnotučné
1 lžč prášku do pečiva z vinného kamene
1 lžč sody
2 pruty rebarbory
 

1.
Kardamon utlučte v hmoždíři. Tvrdé slupky vyhoďte a semínka udrťte na prach. Přidejte do mísy k cukru, oleji, kakau, mléku a vymíchejte řídkou směs.
2.
Přidejte mouky, hrašku a sójovou mouku. Vymíchejte hutné těsto. Přidejte nadrobno nakrájenou rebarboru (nemusíte loupat, pokud máte domácí rebarboru).
3.
Přendejte do formiček na muffiny a pečte cca 25 – 30 minut při 190°C.
Pro jistotu test špejlí.