Pečená cizrna s balsamicem a česnekem

Pečená cizrna s balsamicem a česnekem
Nejenom že si připravíte večeři, vy si vytvoříte i základ na vege kokosky nebo pusinky!
Tak s chutí do toho a půl je hotovo…

Ideální je cizrnu si předem namočit, její vaření pak zabere polovinu původního času. Takže namočit nejlépe přes den (nebo přes noc).
(cca 2 porce)
500 g cizrny
5 lžic olivového oleje
sůl
pepř
4 – 5 lžic balsamico crema (raději volte s karamelem tmavý, udělá pěknou barvu)
5 stroužků česneku
rukola
baby špenát
můžou být i cherry rajčata

1.
Cizrnu dejte do hrnce a vařte do měkka. Já používám tlakový hrnec a vařím cca 3/4 hodiny a pak nechám ještě 15 minut dojít. Vodu slijte (a nechejte pro další použití – třeba kokosky, místo vody do housek či chleba, atd.).
2.
V míse si připravte základ na marinádu z oleje, soli, pepře, balzamika a najemno nakrájeného česneku. Vmíchejte okapanou cizrnu a nechejte 20 minut marinovat.
3.
Mezitím si rozehřejte troubu na 220°C. Cizrnu vsypte na plech, roznoměrně rozprostřete a pečte do zlatova zhruba 45 minut.
4.
Podávejte promíchané s rukolou, baby špenátem a třeba i cherry rajčátky.

Inspirováno by Zuzka Light