Kynutý koláč – bez kynutí

Kynutý koláč – bez kynutí

Vlahé, nadýchané a křupavé těsto. S tou správnou náplní vykouzlíte luxusní koláče.

Kynutý koláč - bez kynutí

(2 koláčové formy)
500 g celozrnné pšeničné hladké mouky
2 lžíce vanilkové hrašky
100 g rostlinného tuku (Sojola)
100 g třtinového cukru
250 ml sójového vanilkového mléka
špetka soli
1/2 kostky čerstvého droždí
nastrouhaná kůra z 1 bio citronu

drobenka
třtinový cukr
rostlinný tuk Sojola
kukuřičná strouhanka (nebo hrubá mouka)
 vše ve stejném poměru

1.
Mléko a sojolu rozpusťte v rendlíku. Přelijte do mísy, přidejte cukr, hrašku a rozdrobte droždí. Smíchejte rukou v hladké těsto. Přidejte mouku, sůl a vypracujte v hladké nelepivé těsto.
2.

S těstem můžete rovnou pracovat, takže si vymažte koláčové formy, těsto rozdělte na polovinu a rukou vtlačte do formy.

3.
Pečlivě poklaďte rozpůlenými švestkami a posypte drobenkou.

Tip: můžete potřít povidly, zasypat oříšky nebo posypat borůvkami.