Kukuřičný koláč s tofu „tvarohem“ a kdoulemi

Kukuřičný koláč s tofu „tvarohem“ a kdoulemi
Podzimní koláč s „tofu tvarohem“ a kdoulemi. Kdoule můžete nahradit hruškami, jablky – dle své chutě a fantazie.

 (na klasickou koláčovou formu)
těsto:
3/4 hrnku rostlinného oleje
3/4 hrnku třtinového cukru
kůra z 1/2 většího bio citronu
1 a 1/4 hrnku mléka
3 lžíce vanilkové hrašky
2 hrnky hladké kukuřičné mouky

tofu „tvaroh“:
2 tofu natural
3/4 hrnku sójového vanilkového mléka
1 vanilkový pudink
šťáva z 1/2 citronu
cukr dle chuti
kdoule, jablka, hrušky
hřebíček
vlašské ořechy


1.
Olej, cukr a citronovou kůru a mléko smíchejte v míse. Přisypte hrašku a mouku, vytvořte polotuhé těsto.  Koláčovou formu vyložte pečícím papírem a ten namažte rostlinným margarínem. Těsto přendejte do formy a rovnoměrně rozetřete (mokré ruce postačí na vytlačení do formy anebo můžete vytačit stěrkou). Udělejte vyvýšené okraje, aby vám „tvaroh“ nevytekl.
2.
Tofu nadrobte do blenderu, přilijte mléko, citronovou šťávu a vsypte pudink. Rozmixujte do hladké směsi. Vlijte na těsto.
3.
Kdoule omyjte kartáčkem v teplé vodě, abyste se zbavili chloupků. Oškrábejte škrabkou, rozkrojte a vyjádřete. Nakrájejte na plátky a ponořte do studené vody, aby nezhnědly. V kastrůlku si nechejte zkaramelizovat cukr, přidejte kdoule, ořechy a hřebíček, podlijte lehce vodou a duste do měkka. Ještě teplé naskládejte na připravený základ a dejte péct do zlatova.