Cukrfree zucchini cake

Cukrfree zucchini cake
Skvělé využití cukety jinak, než naslano.

1 hrnek rozinek
1 hrnek sójového mléka
3/4 hrnku rostlinného oleje
3 (vrchovaté) lžíce vanilkové hrašky
3 lžičky skořice
2 lžíce kakaa
3 hrnky nahrubo nastrouhané cukety
1 1/2 hrnku špaldové mouky
2 lžičky kypřícího prášku

1.
Rozinky společně s mlékem rozmixujte v blendru a přeměňte v hutnou hmotu.
Pro lepší mixování můžete rozinky v mléce nechat namočené předem.
2.
Vlijte do misky, přilijte olej, přisypte hrašku, skořici, kakao a vymíchejte v kompaktní těsto.
3.

Cuketu nastrouhejte nahrubo i se šlupkou. Případná tvrdá semínka odstraňte před strouháním. Cuketu přidejte k těstu, zasypte moukou s kypřícím práškem a pomalu zapracujte.
4.
Přelijte do vymazané formy, zakryjte alobalem a pečte na 180°C cca 45 – 60 minut. Test špejlí nutný. Když se nic nelepí, je hotová.