Kešu sýr

Lehce nakyslý sýr, ideální na kváskový chléb.

150 – 200 g kešu ořechů
40 g chia semínek
40 g slunečnice
1 Plant-on jogurt bez cukru (Lidl)
sůl
pepř
divoká pažitka

1.
Kešu zalijte studenou vodou a nechejte do druhého dne odstát. Poté slijte vodu, vložte do sekáčku společně s jogurtem a vytvořte jemnou kaši. Z namočených kešu ořechů to jde snadno. Přendejte do misky, přidejte sůl, pepř a promíchejte.
2.
Zasypte slunečnicí a chia semínky (vsáknou přebytečnou vodu a udělají hustší konzistenci sýra). Přidejte nasekanou divokou pažitku, promíchejte.
3.
Přendejte do sklenice, uzavřete a nechejte alespoň do druhého dne odstát. Pak už mažte na domácí kváskový chléb.