Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Síla medvědího česneku ve skleničce.

50 g medvědího česneku
100 g slunečnicového semínka
150 ml olivového oleje extra virgin
sůl
pepř
3 lžičky lahůdkového droždí se sladem

1.
Listy medvědího česneku vložte do sekáčku a posekejte (vznikne vám hrubší kaše). Přendejte do misky a do sekáčku vložte slunečnicová semínka. Pokud chcete „živé“ pesto, namočte slunečnici alespoň na 12 hodin do vody, následně slijte a rozsekejte. Pro ty, kteří chtějí pesto připravovat ve hmoždíři, použijte místo sekáčku jej.
2.
Podrcená semínka přidejte k česneku, přisypte lahůdkové droždí, sůl, pepř a vlijte olej. Promíchejte. Přendejte do čistých sklenic, zalijte olivovým olejem, zavíčkujte a uchovejte v lednici.
3.
Pokud pesto připravujete z namočených semínek, spotřebujte co nejdříve, může začít kvasit.
4.
Podávejte na kváskovém chlebu anebo s čerstvě uvařenými těstovinami místo omáčky.