Batátové hranolky

Batátové hranolky

Křupavé obalované batátové hranolky bez oleje..mňam!

2 střední batáty

tekutá obalovací směs:

1/2 – 3/4 hrnku celozrnné mouky
špetka černé soli kala namak
1/4 lžičky kurkumy
vlažná voda

sypká obalovací směs:

3/4 hrnku strouhanky
1/2 hrnku rawmesanu
sušený česnek (dle chuti)
sůl
pepř
snítka sušené/čerstvé petržele

1.
Batáty řádně omyjte, odkrojte tvrdé konce. Nakrájejte na plátky, pak na stejně velké hranolky.
2.
Smíchejte mouku, kurkumu a špetku soli. Postupně vmíchávejte vodu, až vám vznikne řídké, avšak hutné těstíčko, jako na palačinky.
3.

Strouhanku smíchejte s rawmesanem, osolte, opepřete, přidejte sušenou anebo nakrájenou čerstvou petrželku a česnek.
4.
Batáty namáčejte v tekuté směsi a poté obalujte ve strouhankové směsi.
5.
Klaďte na papírem vyložený plech a pečte 20 minut při 220°C.