Luxusní pomazánka z hokkaido dýně.
Doporučuji jíst ještě teplou (ale studená taktéž není k zahození).
1/2 menší dýně hokkaido
1 cibule
1 cibule
cca 300 ml rostlinného mléka
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce lahůdkového droždí
2 lžíce pažitky
2 lžíce lahůdkového droždí
2 lžíce pažitky
1 lžíce rostlinného oleje
sůl
pepř
1.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Orestujte na oleji. Dýni zbavte semínek (dužiny) a neoloupanou nakrájejte na kostky. Přidejte k cibulce a několik minut restujte.
2.
Zalijte rostlinným mlékem, osolte a opepřete. Duste do změknutí dýně a zredukování mléka. Ke konci vaření přidejte hořčici, lahůdkové droždí a nadrobno posekanou pažitku. Rozmačkejte šťouchadlem na brambory.
3.
Podávejte ještě teplou s domácí bagetkou.
Recept přítele Honzy.