Hokkaido pomazánka

Hokkaido pomazánka

Luxusní pomazánka z hokkaido dýně.
Doporučuji jíst ještě teplou (ale studená taktéž není k zahození).

1/2 menší dýně hokkaido
1 cibule
cca 300 ml rostlinného mléka
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce lahůdkového droždí
2 lžíce pažitky
1 lžíce rostlinného oleje
sůl
pepř

1.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Orestujte na oleji. Dýni zbavte semínek (dužiny) a neoloupanou nakrájejte na kostky. Přidejte k cibulce a několik minut restujte.
2.

Zalijte rostlinným mlékem, osolte a opepřete. Duste do změknutí dýně a zredukování mléka. Ke konci vaření přidejte hořčici, lahůdkové droždí a nadrobno posekanou pažitku. Rozmačkejte šťouchadlem na brambory.

3.
Podávejte ještě teplou s domácí bagetkou.

Recept přítele Honzy.