Celerové pyré s osmaženou růžičkovou kapustou

Celerové pyré s osmaženou růžičkovou kapustou

Podzimní sklizeň za dveřmi, lahodná večeře na talíři.
Lahodné pyré na těstoviny ze tří druhů celeru.

1 střední cibule
1 střední pórek
1/2 balení řapíkatého celeru
1 svazek naťového celeru
1 střední bulvový celer
sůl
pepř
0,5 – 0,7 l vařící vody
1 Joya
Crèmesse
1 balení růžičkové kapusty

1.
Cibuli oloupejte a nakrájete na měsíčky. Pórek omyjte, nakrájejte na kolečka. Přendejte do pánve a orestujte na oleji, lehce osolte.
2.
Celer oškrábejte, nakrájejte na kostičky. Řapíkatý celer nakrájejte na drobné kousky. Naťový celer pokrájejte. Přidejte do základu, podlijte vodou a duste, dokud není vše měkké.
3.

Mezitím omyjte růžičkovou kapustu, dejte do kastrůlku, zalijte vroucí vodou, osolte a vařte do měkka. Když je kapusta uvařená, propláchněte studenou vodou, aby zůstala stále pěkně zelená. Překrojte kapustičky na půl a na pánvi osmažte dorůžova.
4.
Když je celerová směs měkká, přendejte do blenderu a umixujte v hladkou směs. Nakonec přidejte Crèmesse a již nevařte.
5.
Pyré smíchejte s uvařenými těstovinami (na obrázku bio celozrnné linguine) a zasypte osmaženou růžičkovou kapustou. Můžete sypat i rawmesanem.