Dýňovo čočkové pyré s kapustou

Dýňovo čočkové pyré s kapustou

Rychle, chutně, stravitelně.

(2 porce)
rostlinný olej
1 velká cibule
250 g dýně hokkaido
3 – 4 hrstě červené čočky
1 cm bio zázvoru
vývar nebo voda na podlití
sůl

balení růžičkové kapusty (250 g)
rostlinný margarín
sůl
pepř
4 plátky Violife gouda

1.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Dejte smažit na olej. Jakmile zesklovatí, osolte. Mezitím omyjte dýni a pokrájejte nadrobno. Přidejte k osmažené cibuli, vsypte čočku a lehce orestujte. Zalijte vývarem / vodou tak, aby vše bylo ponořené, přiklopte pokličkou a duste doměkka. Před koncem dušení přidejte očištěný a nadrobno pokrájený zázvor.
2.
Růžičkovou kapustu omyjte, každou zespodu nařízněte do křížku. Vsypte do hrnce, zalijte vařící vodou, osolte a vařte 10 – 15 minut. Ve výsledku by měly být uvařené akorát, nezapomeňte, budou se ještě zapékat.
Uvařené a scezené kapustičky naskládejte do zapékací misky, osolte, opepřete a navrch dejte rostlinný margarín. Dejte do vyhřáté trouby na 250°C.
3.
Uvařená dýňová směs by měla být hustší konzistence, pokud máte ještě hodně vody, ulijte. Poté směs rozmixujte dohladka.
4.
Jakmile jsou kapustičky pěkně zapečené (+/- 15 minut), dejte navrch plátky sýru a nechejte rozpéct.
5.
Podávejte ozdobené černým sezamovým semínkem, naklíčenými semínky, atd.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *